2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elmondom, miért voltál hülye vasárnap

Kulcsár Árpád Kulcsár Árpád 2016. december 13. 16:42, utolsó frissítés: 19:37

Legalábbis a Facebook szerint.


Elmondom, miért voltál hülye vasárnap. Mert az nem kérdés, hogy hülye voltál, legalábbis a Facebook népe szerint mindenképpen. És ki tudná ezt jobban, ugye?

Nem mentél el szavazni, te marha! Hagytad, hogy nélküled vörösbe borítsák az országot, és jajj most neked, jajj a jövődnek, jajj a múltadnak, jajj neked, te barom. (H)olt lelkek hada szavazott, a tudatlan tömeg, és te, akinek van politikai öntudata, te otthon ültél, és nézted az ablakból a napsütést, vagy a Westworld záróepizódját. Te sötétben bujkáló, reszkess, és szégyelld magad!

Nem éltél a jogoddal, nem éltél a kötelességeddel, már ahogyan éppen felfogjuk ezt a szavazási dolgot, s mint ilyen, másodrendű állampolgárrá silányultál, szembeköpni valóvá. És ne gyere azzal nekem, hogy te politikailag nem négy évente, egy pecséttel vagy aktív, hanem az önszerveződés formáit kutatod, állandó kontrollként állsz plusz és mínusz harminc fokban is, ha a kormány hülyeségeket akar csinálni (és hányszor akar, hajjaj), vagy kiállsz a melegekért, romákért, hajléktalanokért, nem, a pecsét a Pártra, az jelenti, hogy létezel, politikai értelemben persze, mert a többi mégis kit érdekel?

"Teleormáni" vagy, akiről azt sem lehet tudni, élő, vagy halott, és szavaztál? Hát rosszul tetted, teleormániként nincs jogod beleszólni az ország sorsának alakulásába, sőt, ne merj reggel nyolckor már szavazni, amikor még alszik az ország. Mert csóró vagy, és segélyen élsz, vagy halott vagy, de egyik esetben sincs jogod megmondani, hogy a vagyonilag fölötted állókat ki vezesse, ki képviselje. Max éhen dögleni van jogod, úgyhogy te csak ne szavazz, te éhezz.


Na és akkor te is figyelj, te nyugdíjas, akinek van pofája belekontárkodni a jövőbe, te, akit a halál keres, de "te urnázol, és szokod az urnát". Hogy mersz te a fiatalok helyett dönteni, na ugye, neked már úgyis mindegy, csak a rosszindulat dolgozik benned, hogy elrontsd azok jövőjét, akiket irigyelsz. Öreg vagy és gonosz, hagyd, ez együtt jár, és mindezt azért a pár lejes nyugdíjemelésért, amit megígérnek neked. Mintha nem lenne neked mindegy, hogy nagyon kevésből nem tudsz megélni, vagy nagyon kevés plusz pár lejből nem tudsz megélni. Te szemét!

S ha már a korok alapján gondolkodunk, akkor figyeljetek ide, nem szavazó fiatalok! Ti hogy gondoljátok, hogy nem bíztok meg azokban a zömében folyton pálforduló, zömében korrupt emberekben, akik naponta értetek dolgoznak? Hogy lehet, hogy ti inkább azt mondjátok, á, hagyjuk ezt az egészet a francba, a gazdasági gyarmaton szedni a gyapotot tudtok, de szavazni, hogy ez az állapot némiképp jobb legyen, hogy több legyen a gyapot, azt már nem? Könnyű ám cinikusnak lenni, hogy rossz ez az egész, hogy facsarja az orrotokat, ahogyan a képviseleti demokrácia és a vadkapitalizmus mocsári dagonya után sétálnak a szennyes naplementébe el, hát találjatok ki jobb rendszert. Ugye, hogy nem tudtok, még ennyit se, idióták! És igenis a ti hibátok, hogy nem bíztok senkiben, a bizalom olyan erény, amit el kellene sajátítani, mégsem várhatjátok el, hogy a pártok emberei győzzenek meg, nekik más dolguk van, értitek, ők éppen kampányoltak az utóbbi időben, erre nem értek rá.

PSD-re szavaztál? Mondanom sem kell, hogy hülye vagy. A PSD az nem képvisel semmit, nemhogy a tömegeket, akik a bürokrácia függői, haszonélvezői, akiknek az ortodox vallás a legfőbb morális alap, nem, a PSD a hülyék pártja, ha rájuk szavaztál, hülye vagy. Ha a PNL-re, akkor hülye vagy, mert milyen baklövéseket követtek el mostanság, ha az USR-re, akkor azért, mert bedőlsz egy fél éves pártnak, hát normális vagy te? És tudod, mikor vagy a legnagyobb hülye? Hát természetesen akkor, ha nem választottál magadnak magyart. Érted, magyart, nem kompetenset, mert a magyar az több, nem megbízhatót, mert a magyar az több, a magyar az magyar. Itt nem szakpolitikák, ideológiai szimpátiák kora van, hanem még mindig a nemzeti érv az egyedüli elfogadható. Hogy mernél te magyarként nem magyar pártra szavazni, te hazaáruló! Különben is, milyen hazád van neked? Na ez az, még hazaárulónál is rosszabb leszel, te autonóm terület-áruló! Izé, Székelyföldet áruló. Szimbólumáruló!

Szóval igen, mindig te leszel hülye, nem a politikum, aki többnyire hülyére vesz. Törődj bele, ha mindenki hülye, mi a különbség? Azért csak szavazz legközelebb is, vagy ne szavazz, végtére úgy sem tesz semmit az egész.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!