2018. május 21. hétfőKonstantin
16°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

De vajon kire szavazott Tőkés László?

Zénó Tolerancia 2016. december 15. 10:38, utolsó frissítés: 10:45

Ismét igazolást nyert, Tőkés László olyan viszonyban van a romániai politikával, mint Chuck Norris az univerzum alaptörvényeivel.


A politikus azt állítja, nem szavazott román pártra, de az RMDSZ-re sem. Akkor hogy is van ez?


A Bihar megyei listán tudniillik nem tudtunk olyan pártot azonosítani, amelynek a jelöltjei vagy nem többségében románok, vagy ha magyarok, akkor az csak az RMDSZ lehet.

Marad:

Partidul Mișcarea Populară


Partidul Național Liberal
Partidul România Unită
Partidul Alianța Liberalilor și Democraților
Partidul Social Democrat
Alianța Noastră România
Uniunea Salvați România
Partidul România Mare
Partidul Ecologist Român

Ezek közül vajon kire voksolt Tőkés László?

Nyomozásunkat tovább bonyolítja, hogy Tőkés László azt is elmondta, hogy “a demokratikus rendszerváltozás lehetséges folytatására”, és sietve hozzátette, hogy nem az RMDSZ-re gondolt.

Kovács Péter segítségünkre siet. Szerinte Tőkés Lászlóé lehet az a dadaista szavazat, amit a Kétfarkúra adott le nemzetünk egyik sarja. Jó próbálkozás, Kovács Péter, de bennünket nem téveszt meg. Ezek nem Tőkés László híres apró gyöngybetűi…


A verziókat figyelembe véve egy lehetőség maradt: Tőkés László érvénytelen szavazatot adott le. Ezt érti az alatt, hogy “a demokratikus rendszerváltozás lehetséges folytatása”. Még merje valaki azt mondani, hogy Tőkés Lászlónak nincs humorérzéke!

Azért van még egy másik lehetőség is, hogy Tőkés László nem pártra, hanem valamelyik nemzeti kisebbség szervezetére szavazott. Ez lehetne mondjuk a Német Demokrata Fórum, amely Bihar megyében 159 szavazatot kapott. Ez annak a tudat alatti kifejeződése lehet, hogy Tőkés László politikai gondolkodását továbbra is jelentősen meghatározza a Németh (Zsolt) - Szász (Jenő) erőtér.

Bárhogy is van, köszönjük Tőkés Lászlónak, hogy olyan választásokon is leadta voksát, amikor meg volt fosztva attól a motiváló körülménytől, hogy közvetve vagy közvetlenül, de önmagára szavazhasson.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!