2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ilyen lett volna Tamás Sándor őszinte válaszlevele Johannis elnöknek

Zénó Tolerancia 2017. augusztus 16. 17:11, utolsó frissítés: 2017. augusztus 17. 17:14

Írhat akármikor, ha van bélyeg, tegye rá, Borbolynak ne írjon, vagy ha mégis, inkább képeslapot.


Tisztelt Johannis,

Köszönöm a levelet, amit küldött, de kérem, legközelebb ragasszon rá bélyeget is, mert azt legalább le lehet róla áztatni, és hát a bélyeg legalább képvisel némi értéket.

Én spec a történelmi, térképes bélyegeket gyűjtöm, de megsúgom, ha Borbolynak is küldene levelet (én az Ön helyébe nem küldenék neki, mert hát láthatta, milyen Borboly tanácselnök hozzám képest), akkor ragasszon a levélre állatos bélyeget, mert Borboly nagyon szereti az állatokat.

Persze a székely virtus az virtus a javából (még akkor is, ha a szó eredete, velem ellentétben, latin). És eszméletlen nagy virtusomban, semmitmondó levele kapcsán mégis össze tudtam hozni egy kis imázstrükköt. Tudom, hogy a levelet, amit nekem küldött, nem Ön írta, de azért lehet, hogy olvasta, és azért mégis jól fog nekem, hogy eladhatom, hogy lám, Ön velem levelezik, nem az RMDSZ-es riválisaimmal. Szóval írhat akármikor, ha van bélyeg, tegye rá, Borbolynak ne írjon, vagy ha mégis, inkább képeslapot.


Ami pedig arra a bejelentésére vonatkozik, hogy a magyarokkal ellentétben a szászok is ünnepelni fogják a centenáriumot, hát az nagy volt. Elnök úr, Sie haben große Tupeu! Egyrészt sikerült elegánsan folyatnia a nackó hagyományt, Ön szinte atyásan nacionalista. Másrészt óvatosan távolságtartó, elkerül minden lényegi vonatkozást és a sok székely még képes és ismét Önre szavaz. No, ebben hasonlítunk mi egymásra. Mint ahogy Ön sem, talán én sem oldottam meg túl sok mindent érdemben, de azt eladni mindketten remekül tudjuk: indítványozom, hogy egyszer dumáljunk szűk körben és cseréljük ki tapasztalatainkat. Én be tudom hozni a Fidesz tekintélyes know-how-ját is. No, batem palma?

És ha már ilyen jól összemelegedtünk, hadd kérdezzem meg, tesó, mégis mi a fenét ünnepel a centenárium alkalmából a szász közösség? Azt, hogy olyan iszonyat jól érzik magukat ebben az országban? Ha így van, figyelmedbe ajánlom ezt a táblázatot, ami megmutatja, milyen elviselhetetlenül nagyon szerettek a szászok és a svábok a kozmopolita Romániában élni. Mert hát nem kell sokat várni ahhoz, hogy a romániai szászok száma átmenjen negatívba. Azt, hogy a székelyek száma átmenjen negatívba, azt pedig várhatod! Mert nem fog egy hamar megtörténni. Még akkor sem, ha olyan PR-junkie politikusok vezetik, mint én.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!