2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó nem indul, mi a tanulság: kilencen a hét híréről

2010. december 17. 10:13, utolsó frissítés: 17:31

Vajon jobb ma egy elhamarkodott talpnyalás, mint holnap egy elkésett gratuláció? Csutak, Szász, Budaházi, Demeter, Porcsalmi, Szakáts, Könczy, Könczei és Magyari.

>> A múlt heti SALTO VITALE: Assange bika és a Streisand-effektus: a hét híre tíz kommentben


A hét híre:


MARKÓ NEM INDUL
Eddig Kelemen és Eckstein jelezte: szívesen lenne RMDSZ-elnök


Nem indul újabb mandátumért Markó Béla RMDSZ-elnök. Ezt ő maga jelentette be Marosvásárhelyen, a mai napra összehívott Szövetségi Képviselők Tanácsán, politikai tájékoztatója végén.

Markó Béla ugyanakkor hangsúlyozta, nem kíván visszavonulni a politikai életből, hiszen az elmúlt 18 évben gyűjtött politikai tapasztalatot az RMDSZ javára szeretné fordítani.

Markó szavait az SZKT-n résztvevők székeikből felállva, vastapssal fogadták. A szövetségi elnök ugyanakkor azt is elmondta, hogy a mai nap folyamán bejelentések várhatók arra vonatkozóan, hogy a februári Kongresszuson ki indul az RMDSZ elnöki mandátumáért. (további részletek itt!)


A tézisek:

Csutak István (fejlesztéspolitikai szakértő)

És még hányan képzelték és képzelik magukról, hogy könnyedén megbirkóznának a feladattal! Én, kéremszépen, már mindkét jelöltnek előre gratuláltam a győzelemhez (majd a többi jelölttel is megteszem). Egyikük csak győzni fog.
Mert jobb ma egy elhamarkodott talpnyalás, mint holnap egy elkésett gratuláció.


Szász Attila (médiaszakértő)

Ha tudtam volna, hogy RMDSZ-elnökség szívesség kérdése... Hátha a kongresszus is szívesen szavaz majd. Egyébként Markó hova nem indul?Budaházi Attila (dramaturg)

"nincs ebben semmi szokatlantól eltérő" (Séf bácsi)


Demeter Szilárd (Tőkés László sajtóreferense)

Markó Béla nem lehet maradéktalanul boldog: messze még a Petőfi-Schiller Multikulti díszdoktori címe. A trónkövetelőknek könnyű dolguk van: csak előveszik a régi kottát, és új hangszerelésben haknizhatnak a vastaps ritmusára. A tánclépések: egyet jobbra, kettőt balra, béna egy koreográfia, annyi szent.


Porcsalmi Bálint (kabinetigazgató, művelődési minisztérium)

“Nem vonulok vissza a politikából, de februártól nem én leszek a Szövetség elnöke” – mondta szombaton Markó Béla. Akinek van füle hozzá, az meghallja, megérti... Most mindenki azt latolgatja, hogy ki lesz Markó utódja? Azt hiszem, a kérdésfelvetés téves. A februári kongresszuson nem Markó Béla utódját kell megtalálni, hanem az RMDSZ új elnökét kell megválasztani.Szakáts István (motion designer)

Vannak állatfajok, ahol a kölyök az apjához kell hasonlítson, hogy az fel ne falja. A politikai prérin sincs másképp, és Hunor csak a trófikus jéghegy csúcsa: Alfa Béla politikai genotípusát utánozza hanglejtésben, szófordulatokban, pipában, frizurá(tlanság)ban, öltözködésben a Szövetség egy ármádiára való kiskaliberű zoon politikonja.


Könczey Elemér (grafikus)
Magyari Tivadar (rektorhelyettes)

TRANSINDEX: „Markó szavait az SZKT-n résztvevők székeikből (!) felállva, vastapssal fogadták.”

KOMMENTÁTOR: "De a székeiket addig sem engedték el, és utána gyorsan visszaültek a székeikbe".


Könczei Csongor (néprajzkutató)

A februári RMDSZ kongresszus küldöttjeinek parafrazálva János érsek elhíresült intelmét: Markót leírni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki úgy szavaz ahogy a vezetőség nem lesz változás…

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!