2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Pizza Hutban találkozó CIA-ügynökök buktak le: hatan a hét híréről

2011. november 25. 19:05, utolsó frissítés: 2011. november 27. 23:40

Ehhez hasonló módon bukott le a szibériai tajgába ejtőernyőzött, favágónak álcázott, pufajkás szíájé ügynök, amikor belépett a bodegába. Budaházi, Csutak, Farkas, Kovács, Mihály és Szilágyi.

A hét híre:


A Pizza Hutban találkozó CIA-ügynökök buktak le BejrútbanValószínűleg gondatlanság miatt több mint egy tucat CIA-ügynök bukott le Iránban és Libanonban. Amerikai hivatalos források szerint a két hálózatot egymástól függetlenül leplezték le. Bukásuk megnehezíti a líbiai Hezbollah, valamint az iráni atomprogram megfigyelését.

A Hezbollahnak sikerült beépülnie a Libanonban működő CIA (Egyesült Államok Központi Hírszerző Hivatala)-hálózatba. A kettős ügynökök könnyűszerrel felgöngyölítették az egész hálózatot, hiszen egy bejrúti Pizza Hutban találkoztak a CIA-tisztjeikkel és a többi ügynökkel.

Az amerikai hatóságok attól félnek, hogy a terrorista csoportként ismert Hezbollah ki fogja végezni az ellene kémkedő ügynököket. Egy, a 80-as években a Hezbollahra szakosodott CIA-tiszt az ABC Newsnak elmondta, a kémkedésen kapott személyeket általában kivégzi a csoportosulás.

A 12 személyből álló iráni hálózat letartóztatását Parviz Sorouri, a nemzetbiztonsági és külpolitikai bizottság elnöke jelentette be. A CIA-ügynökök sorsáról egyelőre nem tudni semmit.


Csutak István (fejlesztéspolitikai szakértő)

Ehhez hasonló módon bukott le a szibériai tajgába ejtőernyőzött, favágónak álcázott, pufajkás szíájé ügynök, amikor belépett a bodegába.

A muzsikok azonnal megkülönböztetett szeretettel fogadták.

Szibériában ugyanis eléggé ritkán találkozni pufajkás afro-amerikaival.


Budaházi Attila (dramaturg)

Pedig mindig a kémeknek szurkolok, hogy ne bukjanak le. Most is hiába!Farkas András (fejlesztési tanácsadó)

Három ügynök kivételesen finom vacsorát fogyasztott. A Crown Pizza különleges túrós tésztájú új ajánlat, az ügynök akár királynak is érezheti magát tőle. A másik két kollega által fogyasztott lerben sült krumplival felszolgált grillezett zöldségek és csirkefalatkák is zseniálisak voltak. A rajtaütésszerűen beözönlő rendőrök épp csak meg tudták gátolni a CIA-brigádot abban, hogy a három kis pohárkában meggyszemekkel felszolgált creme boulee-ket gyorsan bekapják. Kihurcolás közben az ügynököknek még annyi idejük volt, hogy okostelefonjuk segítségével bejelöljék a Facebookon, hogy "i like pizza hut".Szilágyi Szabolcs (újságíró)

A magyar ügynökök magányos cédrushoz való zarándoklatnak álcázzák a rendszeres gulyásfőző kém-partykat, ezért még nem sikerült felgöngyölíteni a minden valószínűség szerint mindenki számára tökéletesen titkos hálózatot. (Csont hülyék ezek az amerikaiak, várhatják, míg ismét fordul a kocka. Szaktanácsadásért forduljanak Tivadarhoz.)


Kovács Péter (az RMDSZ főtitkára)

A CIA működési szabályzatának legújabb cikkelye: egészségünk megőrzése érdekében kerüljük a sós, zsíros és fast food jellegű ételek fogyasztását...Mihály László (újságíró)

Nos, ha Irán állítja, hogy amerikai kémeket fogott, akkor annak még az ellenkezője is igaz lehet. Ha viszont valóban így történt, nem vall túlzott óvatosságra a CIA-ügynökök részéről, hogy éppen egy amerikai étteremben tartottak rendszeres szeánszokat, igazán választhattak volna valami diszkrétebb vendéglőt. Állítólag nagyon jó a libanoni konyha, érdemes lett volna kihasználni - a börtönben úgysem lesz más kelt tésztán kívül.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!