2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Time szerint a Tüntető az év embere: hatan a hét híréről

2011. december 16. 15:41, utolsó frissítés: 2011. december 17. 09:27

Jövőre talán az Ember lesz az év embere, vagy a maradék emberiség. Esetleg a kis betűs tüntető, aki ugyanaz mint az idei, csak addigra veszteni fog az ázsiójából.
A hét híre:


Time magazin: a Tüntető az év embere

A névtelen, nagybetűs Tüntetőt választotta idén az év emberévé az amerikai Time magazin.A lap szerkesztői a közel-keleti országokon végigsöpört "arab tavasz", valamint az Európát és az Egyesült Államokat is elérő tüntetéssorozatokat emelték ki. Véleményük szerint a tüntetők átformálják a globális politikát, világszerte "újraértelmezik az emberi erőt". Az év emberét szerdán jelentették be az NBC csatorna The Today Show című műsorában.

A gyakran vitatott év embere címet a magazin 1927 óta ítéli oda olyan embereknek, tárgyaknak és gondolatoknak, akik, illetve amelyek jó vagy rossz irányban leginkább befolyásolták az adott év eseményeit.

Tavaly a Facebook alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg, egy évvel korábban pedig Ben Bernanke Fed-elnök részesült a megtiszteltetésben. 2008-ban a frissen megválasztott Barack Obama amerikai elnök volt az év embere. A korábbiak között van mások között Bono, George W. Bush elnök és az Amazon.com internetes áruház alapítója és vezérigazgatója, Jeff Bezos.


Szász Attila (médiaszakértő)

Az év embere a nép... Illetve annak egy része. Nagyon mély. Jövőre talán az Ember lesz az év embere, vagy a maradék emberiség. Megható, csak nevezzék másképp.Farkas András (fejlesztési tanácsadó)

Ha valaki mondjuk tüntet ez ellen a döntés ellen, akkor az a Time értelmezésében jó lesz vagy rossz? Egyébként teljesen igazuk van, szerintem jó választás.
Jaj, szóljatok, kérlek, a parlament előtti varázslóknak is, a Noua Dreaptanak is, hogy hahó, ők (is) az év emberei!


Szilágyi Szabolcs (újságíró)

Olcsó megoldás. Ha lenne neve, néhány év múlva el kéne ítélni, le kéne dönteni a szobrát, aztán rehabilitálni kéne... Így sokkal egyszerűbb. Jövőre pedig a kis betűs tüntető lehet az év embere, aki ugyanaz mint az idei, csak addigra veszteni fog az ázsiójából.


Jánosi Andrea (grafikus)

Remek ötelt. És nem kevésbé a cover design, ami - lássuk be - idén "kissé" nagyobb szereppel bír, de alkotójának neve nincs a sajtóközleményben. Vagy ez az anonimitás éve úgy mindenestől? Na, megvan persze, hogy ki, s nem is szorul reklámra a csávó. (Én se írom le a nevét, mert ez nem az a rovat.) De akinek tetszik ez a hibrid "Tunéziától-Moszkváig-sísapka", kis googlizással "nagy titkoknak" bukkanhat nyomára.


Budaházi Attila (dramaturg)

Akkor a költségvetéseinket az év embere tüntette el.


Könczey Elemér (grafikus)Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!