2021. aug. 4. szerdaDomonkos
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Minek az éve lesz 2012? 12 kommentelőnk válaszol

2012. január 06. 16:57, utolsó frissítés: 16:57

Ha elmarad a világvége, akkor az újratervezésé. Vagy a káposztáé és a képenloccsantásé. És év végére a végtelen béke és felebaráti szeretet jegyében az egész galaxisban kiteljesedik a demokrácia.

TSZ (humorista)

A 2012-es év a káposzta éve lesz. Onnan sejtem, hogy láttam egy reklámot, amelyen apró kétszínű gyógyszereskapszula látható, és azt ígéri, hogy abban 4 (négy) káposztaleves van. Még nem vásároltam belőle, úgyhogy nem tudom, ki kell-e bontani, és vízbe tenni, vagy csak úgy le kell nyelni, és négy napig nincs bajod az ebédeléssel. Bármelyik legyen is, ha tovább nő az élelmiszerhiány, jövő karácsonykor kapszulás töltöttkáposztát fogunk enni tasakos véressel.


Farkas András (fejlesztési tanácsadó)

Barack Obama hajszállal győzi le a fekete, homoszexuális republikánus nőjelöltet az amerikai választásokon. Eközben itthon december 28-án iktatják be az első szőke-nő miniszterelnököt. A kormánytagok szintén mind nők. Eközben Irán nukleáris arzenál-megszüntető programot fejez be december 31-én. Európa országai áttérnek az euróról a dollárra, "még ez is jobb, mint semmi" elv alapján. Magyarország is áttér, valutáját átnevezi fillérre, Orbán Viktor pedig közzéteszi Filléres emlékeim című biográfiáját. Bár eredetileg csak partnerségnek indult, a Qatar Foundation megveszi a Barcelonát, bár szoros árversenyben harcol meg érte Adu Dhabi sejkjeivel. Francia-német egyezség nyomán megépítik az Airbus tripledecker 400 új vázát, viszont félreértések miatt a francia és német gyárak is orrkúpot gyártanak. Emiatt megegyeznek abban is, hogy a KÖVETKEZŐ CSÚCSRA az angolok hozzanak szárnyakat, amit az angolok zsigerből elutasítanak. Megkerül (végre!!) a Higgs-bozon, a tudósok pedig rájönnek, hogy más összefüggés is van az idő-tömeg-tér között, mint az arabok által tavasszal vallott "ha szép az idő, a tömeg kimegy a térre" eszme. Higgs nyugdíjba vonul.

Budaházi Attila (dramaturg)

2012 az én évem lesz és mindenki másé. Nagyon fontos esztendő ez, mert, mint azt már bizonyára sokan sejtik, 2011 és 2013 közé esik. Ilyen csak egyszer fordul elő két nullázás között.


Kovács Péter (az RMDSZ főtitkára)

2012 a legrövidebb parlamenti mandátum éve lesz. November végén lesznek a választások, decemberben pedig jön a világvége. Ez biztos, láttam a filmet...Szilágyi Szabolcs (rádiós)

2012 a képenloccsantás éve lesz. Süllyedő birodalmak hullámverésében két irányba evezünk, víziszony ellen. Bőnyálas köpködés után jól jön majd egy józanító képenloccsantás. Csak nehogy szennyvízzel kapjuk...


Demeter Szilárd (Tőkés László sajtóreferense)

2012-ben eljő majd az Apokalipszis négy lovasa, név szerint: az Euró, a Magyarok, a Bukaresti Parlamenti Képviselet és a Dohányzás, halált és pusztulást hoznak a világra. Az IMF elválasztja az igazat a hamistól, kutyák, csalók, erkölcstelenek, gyilkosok, bálványimádók és mindazok, akik a hamisságot szeretik és művelik, valamint a dohányosok kinn maradnak. A többiek fizetnek.Könczey Elemér (grafikus)
Csutak István (fejlesztéspolitikai szakértő)

Szökőév lesz 2012, „ha nem egyeb”. Akár a szökések évének is mondhatnám. Kérdés: kinek hova sikerül, és mi elől?


Jánosi Andrea (grafikus)

Most akkor ez az idei világvége, ez esik, nem? Mert akkor "újratervezés" van szerintem, és ez simán beletelhet egy évbe, amekkora ez a bolygó....


B. Szabó Zsolt (újságíró)

A monkey business, az "ars politikák" és Merkozy éve lesz ez, és a tavalyi fél megoldásokat minden bizonnyal még lehet felezni. Magyarország pole positionból indul a "ki tud jobbat a görögöknél" versenyen. De idén még meg kell tanulni a TV-hez is beszélni az Apple jóvoltából.


Szász Attila (médiaszakértő)

2012-ben a végtelen béke és felebaráti szeretet jegyében az egész galaxisban kiteljesedik a demokrácia. Önzetlen boldogságban és harmóniában a természettel a ragadozók kérődzőkké, az éhezők jóllakottá válnak, a gazdagok vagyonuk felét önként és mosolyogva megosztják a rászorulókkal, s az emberiség en bloc szárnyakat növeszt... és elszáll, mint az a bizonyos nikkel szamovár. Tulajdonképpen nem történik semmi más, csak bizonyos csodák időről időre megismétlődnek. Mi más történhetne?


Mihály László (újságíró)

Miután már mindent csak 3D-ben látunk, egy diák feltalálja a 2D-t, ami hatalmas siker lesz, és a fiatalember megkapja érte a fizikai Nobel-díjat. Kétdimenziós városok épülnek, egy tablettától 2D-s gyerekek születnek, Dan Diaconescu pedig átnevezi tévéadóját 2DTV-re. Az euró megszűnésével újra felvirágzik a sarki valutázók piaca, karácsonyig pedig három új erdélyi magyar párt születik, miután a választási kudarc után a kiábrándult RMDSZ-, EMNP- és MPP-politikusok egy-egy külön formációt alakítanak. A spanyolországi román vendégmunkások Kínába emigrálnak, és az eperszedést rizstermesztésre váltják (ők lesznek az orezárok), a KMDSZ-nél pedig elindul a 在中國工作和旅遊 (Work and Travel in China) program.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!