2024. július 16. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Zénó Tolerancia levele Nyírő Józsefhez

Zénó Tolerancia 2012. május 29. 15:56, utolsó frissítés: 2012. május 30. 17:29

Ha úgy érzed, hogy netán pont azzal alázunk porrá, hogy médiabohózatot csinálunk belőled, visszaélünk a neveddel, kihasználunk, melodrámázunk, ne búsulj, nem vagy te akkora nagy sztár.


Kedves Nyírő,

bocsi, hogy lenyúljuk a hamvaid, de kellesz a kampányba. Neked is megéri, merthogy a balhé miatt páran kézbe veszik a műveidet. Miket is írtál? Megkérdem Kövért, ő borzasztóan vágja a magyar irodalmat. Én is bele fogok olvasni ebbe-abba, ahogy befejezem az új Wass Albert kifestős könyvet, nyugi, gyorsan megy,


csak piros cerka kell a csíkozáshoz.

És ne lázadj, inkább tűrj. Ha úgy érzed, hogy netán pont azzal alázunk porrá (hehe, hiszen már por vagy, tatus), hogy médiabohózatot csinálunk belőled, visszaélünk a neveddel, kihasználunk, "itt a hamu, hol a hamu"-t játszunk veled, melodrámázunk, ne búsulj, nem vagy te akkora nagy sztár. Tulajdonképpen senki nem voltál addig, amíg jól ki nem találtunk kommunikációilag.Azt már tudjuk, hogyan kell tompítani az RMDSZ és az EMNP kampányüzeneteit azzal, hogy minden népszerűségvadász barmot behúztunk a moralizáló csapdába. A románoknak is megfelel a műbalhé, kampány van, nemdebár. És az a sok képmutató magyar, nagyon meg vannak rendülve miattad, amikor korábban azt se tudták, hogy egyáltalán a világon vagy, bocsi, voltál, hehe. A káosz már megvan, még csak azt nem vágjuk, hogyan lehetne táplálni. Jepp, Trianon évforduló? Na? Akkor ezt megbeszéltük. De valahogy az egészet az MPP malmára kellene hajtani. Kapcsolni a brandeket. Mondjuk a Jobbik szimpatizánsok mind az MPP-re szavaznak, ők félszavakból is értik a témát, de mi lesz a többiekkel? Mindegy, egy kis zavar a magyar szavazók között, vagy pár magyar polgármesterjelölt buktája, mert nem kapja meg a kevés, de szükséges román szavazatot, máris megérte.


És figyu, van még itt nálunk pár jó kis hulla,

akiket később még bevethetünk. De ez már nem lesz olyan, elismerem, azért mégiscsak te voltál a nagy arc, a legnyilasabb mind közül. Mennyire szórakoztat az RMDSZ, ami tök populizmusból nem foglal markánsan állást, pedig az lenne a nagy, ha megkérdőjeleznék egy olyan középszerű író és elborult hazafi értékét, mint amilyen te vagy.

Hogy a nagy balhéval olyan helyzetet teremtettünk, hogy jó ideig tényleg ne lehessen eltemetni Erdélyben? Most inkább híres akarsz lenni, vagy egy kegyeletteljes, ám dögunalmas, média nélküli temetésre aspirálsz? De miért írok neked levelet, tök halott vagy már, azt csinálunk veled, amit csak akarunk.


Zénó Tolerancia, az MPP kommunikációs tanácsadója

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!