2020. október 23. péntekGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dóra műtétje 7: Megküzdeni a démonokkal

Aczél Dóra 2017. január 11. 13:22, utolsó frissítés: 13:22

Én ezt szkippelni akartam, okosan és erősen nem gondolni erre, aggyal gondolkodni és az érzelmeket raktározni, mert velük nem lehet túlélni.


Az este, lefekvéskor jöttek. Tudjátok, a démonok. Fülbe suttogósan, kacagva mondták, hogy Bécsből nem is lesz hír, nem vagy elég okos ehhez a helyzethez, nem tudod egyedül végigcsinálni, még a műtétig sem fogsz eljutni, ha most sürgősségi eset leszel, akkor meg még időd sem lesz felutazni Bécsbe, összetákolnak itt Romániában, a helyzeted csak rosszabb lesz.Aggyal, okosan – mondok magamnak, letakarni a nemtörődömség pokrócával ezeket a suttogókat. Melegem volt, kitakaróztam, fáztam, magamra húztam a paplant. Férj megölel – jólesik, nem vagyok egyedül, aztán fojtogat, rámszáll – elnyomom magamtól – ez az én dolgom, ehhez neki ne legyen köze.

Visszajönnek a suttogó démonok. Ugyanazokat, csak erősebben mondják.


A fáradtságba bele lehet aludni. Nem figyeltem az álmokra, őket is elnyomtam. Bécset hívni telefonon, hogy halljam a hangjukat, értsék meg, hogy élek, hogy vagyok, létezek, és hogy ez a helyzet már tűrhetetlen, nem értik, már a démonok is felébredtek!

Ma vakáció van a kórházban. Talán vízkeresztet ünnepelnek. Hétfőn hívjam, mondja a szolgálatos osztrákina.

Előzmény: 2016 június 28-ára kvázi sürgősséggel protézis implantáló műtétre jegyeztek elő Bécsben, egy 2000-ben történő végtagmentő műtét folyományaként. 2016 június 24-én emailben kéri a kórház, hogy ne jelenjek meg, mert nincs kész a protézis. Azóta nincs kész a protézis.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!