2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Eltávolítaná a Fehér megyei kétnyelvű megyetáblát egy PNL-s képviselő

Vass Csaba Vass Csaba 2018. február 05. 16:16, utolsó frissítés: 16:55

Florin Roman PNL-s politikusnak nagyon szúrja a szemét egy kétnyelvű megyetábla Maros és Fehér megye határában.


Hát ez így nem mehet tovább, egyesek sehogy sem tudnak nyugodni, fakadt ki Facebook-oldalán a politikus.Nagyon is igaza van a a képviselő úrnak, tűrhetetlen, hogy Fehér megye egyik bejáratánál kétnyelvű helységnévtábla rondítsa a megye határát jelző monumentális építészeti remekművet, amely bár magán hordozza a határjelző építmények stigmáit, mégis büszkén egyedül is, egy nyelven is tökéletesen el tudja látni a feladatát. Tűrhetetlen, azért, mert a fele-fele arányban magyarok és románok által lakott, ellenséges Maros megye gerilla-módon oldotta meg ezt a dolgot.

Nagyon is egyetértek Florin Roman képviselő úrral, hogy a táblát onnan minél hamarabb le kell venni. Hiszen köztudott, hogy a közigazgatási törvény szerint csak ott kötelező a kétnyelvű táblák elhelyezése, ahol egy adott nemzeti kisebbség számaránya 20 százalék vagy annál több és Fehér megyében ez az arány nincs meg, és semmi szükség rá, hogy 100 évvel a Nagy Egyesülés után a többség némi szimpátiát mutasson a kisebbségek felé.


Támogatom Roman képviselő úr azon tervét mely szerint, ha a Fehér Megyei Tanács nem veteti le a táblát akkor majd ő maga gondoskodik erről. Én esetleg még tanácsolnám, hogy legutóbbi sikeres három órás éhségsztrájkjának mintájára szervezzen most már egy négy órás éhségsztrájkot a megye bejáratánál, szerintem még sokan támogatnák ezt a kezdeményezést és így talán még azt is el lehetne érni, hogy maguk a magyarok vegyék le a táblát.

Habár jól tudom, hogy a nap egyhatod részét úgy eltölteni, hogy nem veszünk magunkhoz élelmet, elég megterhelő feladat, MÉGIS, soha nem szabad elfelejteni, hogy bizonyos ügyek áldozatokat követelnek tőlünk. Ez pedig egy ilyen ügy!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!